dekdek picture

dekdek picture

Mycep & my family.ngeh..

Nama betul saya MOHD AZRUL AZMI , tetapi kawan2 saya panggil saya Dek@Dedek@Dekdek .. ngeh
saya seorang yg simple2 jeeee...xkiut,encem,tapi macho la skit..ngeh...Dulu saya sekolah di TEKNik LIkas kelas BB..sungguh dahsyat ithu skolah ooo...laen dri skolah laen..macam2 ada!..hehe
rndu tul aku ma SHAROM & ZUL epok..haha
saya tinggal cne putatan,kat taman KETIAU..rumah flat jeee..ndada tanah kmi di KK ne..huahuahua...saya jua merupakan anak yg kedua daripada ibu ma bapa saya..hahaha
saya ada abg nma nya Ejat , skrang dea keja uda di KL(keyel)..ngeh...dea kerja di KARGO airasia..bru jaa dea krja sana thu..hehe
sayaaa..aih knapa jua aku ckp saya ne..hehe
ehmm,,aku ada 3 urang adikkk..adik prtama aku nmanya DAYANG.. drang c mejan slalu c maen akuu..kim slam ma adik muh ah c dayang..adeh..jilat butu la dlu aku blang..hahaha
c dayang ne skulah d S.M.k TANSAU..umur 16taun..masi udak bha..ngeh..adik aku yg kedua plak...namanya Dg INA...kna panggil iNA bdak nakal..abis adik ku sturang ne bgus2 perempuan mcm lelaki gayanyaaa..eh,,susah..
Arh,,adik kebungsuan ku..Namanya Anip Arief...dea ne jua merupakan adik angkat ku..dri kecil lae keluarga kmi pelihara..hehe..mcm muka kmi sua rupanyaaa..hehe..tapii nakal btul adik kecik ku neee...lau suda d bawa bemaen...matii la koooo..hahahaha

MAMA ku Namanya Sarinah binti hussin
dea krja di LPPB..
mamaku ne bagus sma aku..org blang memahamii..abis
kalau mcm aku sakit gigi..dea la jua yg kasi kawan aku merawat..ngeh
aku ne manja skit ma mama ku...lau aku mnta duit ja..knfm dea bagii..hahah
nda malu aku ne kn mnta duit masii ma beliau..ngeh

BABAH ku Namanya Ibrahim bin AMpuan tajudin
dea krja d KO-Nelayan...
bapa ku ne slalu bawa ku maen boling..bgus2 aku nda pndai maen truss jadii ok2 la jua..ngeh
bapa aku ne champin la jua lau sukan yg mnggunakn tangan..tpy kalu kaki..duii,,kaki bngku joo.dui mngumpat bpa sndri bhaa...jaat aku ne..hahaha


Ne la serba sedikit psal diri aku ma keluarga aku..nantii ku tambah2 lagggiiii...ngeh

Friday, 29 April 2011

pesanan dari DEKDEK!!

huh!..dah meningkat dewasa..pemikiran pun dah semakin matang..ngeh..bnyak yg di ingin2kn...jadii,,jum rumpak BANK..huahuahua...bnyak jua duit..ble bkin enjoi,KAHWIN..haha
memang bnyak dusa laaaa ko dpt lpas thu..ngehngeh...ui ui ,, nak gtau!..duit xkn dtg sndri klau nda di carii..jadiii,,krja donk!..rumpak bank..klau kna tngkap kna pnjara oo..hahaha
bnyak kerja yg kita ble dapat maaa..krja sana giant pun ble...haha
yg pnting halal maaa...tidak bkin malu mnta duit sma ibu ma bapa lu ajaaaa...kn kn!..
padahal sndri ne nda krja bhaaa..hahaha
tpy nda apa lpas siap ja lesen ku bru ku krjaaaa,,,ngeh
ithupun klau ada krja yg mau menerima ma aku...hehek
klau ble aku mau krja dlam aircond laaaa...lau krja bepanas neee..adeh..insyaallah!!
 ada urang mengatakan kerja adalah salah satu aktiviti yg tidak membosankn hidup kita..cua nda krja duduk uma jaaa..malar on9..duii,,patah pingang juj..skrg pun aku buat blog neee..mau tecabut ja inda pingang ku neh..hehe
mcm klau kita suda krjaaaa..ada duit Simpan bkin smbung blajar..lau nda mau smbung simpan duit bkin kawin..ngeh!!..lau ckup sua..kawin la trus kasi ckup empat..hehe
mna2 krja pun memang pnat..sdangkn duduk dpan lappy pun pnat bhaaa..menaip lae..hahah
bakakakakakaiii juj..ngeh!!!

 jadii jgn persia2kn hidup anda..maju la sukan untuk negara..salam!!
DEKDEK pesan Wahai sahabatku,
jadikanlah dirimu seperti padi.
yang mana sifatnya semakin berisi.
semakin menunduk.
dan jangan sesekali dirimu menjadi seperti lalang.
semakin tinggi,
semakin bongkak dan angkuh..

take care friends! :D
merepak ajaaaaaaaaa aku nee..ne tuk kasii semak post ja bha neee...lau kmu bcaaaa..jan tlampau feel..swot kmu nanty..ngehh!!

AMC college..ngeh

Huahuahuahua..teacher class Bi kmi dlu d AMC COLLEGE..ngeh
dia ne la teacher paling best joo..hahaha
harii2 kmi bising..ok seja dea..ngeh
rindu plak aku ma teacher neeee...ari2 d ksi maen2..hehe
semad kn kmi lukis muka dea ne..sebiji klau real kau tnguk..hahaha
c meme kili yg lukisss neee..tyme frst time dea msuk mngajar kmi..hahaha
memang the best la teacher neee..ngeh

         AHLI2 KELAS KAMI
video
                              video aku tyme buat presentation  hantam abiss..ngeh
                                          kebuduhan melandaaaa2..hee         

Band kegemaranku!..the times

 
kasanova
telegram buat yoko
picagari
wanita
gadisku dalam koma
statik
 disko dansa
infra merah
khayal khayalan
ku takut kau hilang
lagu bintang
romantis 
Ditubuhkan pada 31 Ogos 2004 oleh dua orang adik-beradik, Natazar dan Mono. Ahli kumpulan yang menyusul kemudian ialah Alem (pemain gitar utama), Hamzah (pemain gitar kedua),Nazreen (keyboard) dan Irfan (drum). Membawakan muzik yang bercitarasakan 60's british Mod/rock and roll. Antara lagu mereka yang popular adalah "Nostalgia Curang Rock n Roll", "Pesona Algebra", "Gadisku Dalam Koma" iaitu lagu dari album pertama mereka Soda Pop Rok 'N' Roll. Album Ini telah dicalonkan di Anugerah Industri Muzik Malaysia iaitu 'Artis Baru Terbaik' Pada tahun 2005,
Pd 2006, The Times tlh mgeluarkn album Xtra Soda Pop Rok N Roll. Dgn mnambhkn 2 buah lgu bru iaitu Kasanova & Retro Asmara.
Album kedua mereka telah dilancarkan pada tahun 2007 dengan judul Nada Melankolik Malaya. Album ini telah terjual lebih kurang 10 ribu salinan walaupun tanpa publisiti arus perdana. Tidak lama selepas album ini keluar, Alem telah dikeluarkan atas sebab masalah peribadi. Dan selepas itu Nazreen telah menarik diri daripada The Times atas sebab-sebab peribadi pada masa rakaman untuk album ketiga.
Pada tahun 2008, The Times telah melancarkan album ketiga mereka yang berjudul Modern Minimalis Glamour.Single pertama mereka dalam album ini ialah "Singapura Kuala Lumpur". Single ini telah berjaya menduduki tangga teratas AMP Channel V selama 20 minggu. Album ini juga dicalonkan di Anugerah Industri Muzik Malaysia 2009 iaitu 'Top 5 Album Rock Terbaik'. Lagu Sisa-sisa telah berjaya memenangi 'Best Of Independent Songs Of The Year XFM' Anugerah AVIMA AWARDS 2010. Pada 2010 Naza telah menjemput Nuar iaitu gitaris kumpulan Sinopsis bagi posisi Gitar utama.Manakala tempat Irfan pula digantikan oleh Zul .Pada konsert Rock The World 9,The Times telah membuat persembahan dengan ahli-ahli baru iaitu:-
Naza - Gitar/Vokal Nuar - Gitar Utama Mono - Bass Zul - Drum..

k.a.s.a.n.o.v.a

Yeahyeahyeahyeah Shoooopeduaaaaa

oh lupakan sajaaaa
cheritaaaaa lamaa
menjadi sejarah

oh biarkan semuaaa
jiwa meranaaaaa
menjadiiii iramaaaa

yeayeayeayea shoopeduaaaaa

chinta mu oh chinta ku
bertahun lama ku tunggu
tak mungkin seperti dulu

chintamu oh chintaku
sesuci bunga menguntum
tak mungkin gugur & luruh...ngeh

KEMBAR :3

HAHAHA..kembar??xseiras laaaaaa..
dlu first2 mna aku rapat btul ma durang neee..dua2 ku tnguk drang ne boro ja..ithu dlu la..trnyata selepas aku masuk asrama drang ne ok ok plak..tyme sua rapat sua..mcm adik bradik suda..nah..ari2 mandi sama2 makan sma2 pegi prep sma2 tidur pun sama2..ndatoa la apa yg kmi buat nda sama2..tpy skrg sua trpisah nda da sua bnda kmi buat sma2..huaaaaa :'(
tpy nda apa la..hidup harus di perjuangkan..ngeh

kembar ku yg pertama namanya NAZMI RAMLI a.k.a Chimydungoryutesayang dea..huahuahuahua..
dea ne betrip tagap ne ma aku..kimbet!!.ngeh..
dea ne slah satu kmbar ku yg cengeng..ada dlu tyme d ostel prnah dea nangis dpan aku ma c meme..sua la nangis..snyum2 lae kunu..tpy sdih jua la kmi bis dea nangis kn..hek
cwek nya namanya yuteee..ngeh
sadis suaaa hubungan drang neee...mcm laki bini udaaa...tpy ok la bha thu..
aku tnguk durang ne pun ngam bha..serasiii g2..hehe
3tahun uda drang neee..ok la thu jan ja tiba2 nnty tut !..ngeh


kembar ku yg kedua namanya NAZMI IBRAHIM a.k.a memeredup2yinyinsayang dea..hahahaha
dea neee suka wap jua ne ma aku..kimbet tull...tpy ok ok laaaa..bnyak uda brang2 ku ne ma deaaa...bnyak uda dea warisss..ngeh..tpy nda apallaaaaa..halal la sma kau kmbar..ngeh
dea ne slah satu kmbar ku yg hidung nya unik..hehe 
bngsa brunei tpy HIDUNG mcm bangla buss..hahaha
asal dea menipu..tau suda thu..ku tnguk ja idung nyaaaa...bulih tau suda dea lau tipu aku..hahaha

 
SAYA sayang sama kmu..BIAR apa2 pun terjadii saya tidak akan lupa bahawa
kamu dua adala kambar ku xseiras g2 deh..ngeh
DEKDEK SYG KMU BANGAT2..hehehe
kim slam ja ma gf2 kmu yah..hahaHa :D

sahabat sahabat AKU

 Gambar kat sebelah aku ne nma nya awang nur alim alim!
5tahun dah kmi knal..frst2 aku knal dea tyme kmi skolah kat tnsau..tyme form 2.tyme thu dea stu class akuu..bakakakii juj..naek ke tkatan 3 pun kmi stu class..sblah tmpat duduk lae kmi..ngeh..mang bnyak uda knangan pahit manis aku ma dea nee...jarak rumah kmi pun nda jua laa jauh..mcm dri terminal pegi cp laaa..ngeh..naek tkatan 4 5 pun sma2 kmi pndah pegi teknik likas..mcm nda ble bepisah la bha kmi ne..budak ne mang bgus laaa..suka aku bkawan ma dea neee..bakakai bha...pndai dtg jua palui2 nyaaa...tpy best la klau kmu knal ne budak..budu budu bha..hahahaa..selalu kmi tidoo uma nya beramai2..mcm hotel suda kmi buat d uma nya thu..keluar masuk keluar masukk..hehe..tpy ok laaa..beliau nya pun sporting juaaa....hehe
dea ada IKAN KELI thu..lau mau beli cntact ja dea...cari ja dea d fb nya AWANG NUR ALIM ALIM ( abuii PURPUR) . hahaha ..anyw, I love u buiii!..ingat KEKAL SAHABAT DUNIA AKHIRAT..ngeh ngeh ngeh..haha..
Ah!.ini nama nya HAMIZAN a.k.a mejan..sapa yg ndA knal ma dea mang rugiii laaaa...hehe..dea ne urang paling bgus yg prnah aku kenal smpai aku anggap dea ne mcm Abang aku sendiri udaaa...ngeh2..frst tyme aku knal dea ne tyme aku pndah uda pegi teknik tyme form 4..dea ne sblah class aku..mang kili la ne urang..lawak2 la jua skit..hehe..abis cwek2 di teknik thu di kacaunyaa..mang swot2 la bhaaa..ble la jua di katakan dea ne urang2 yg di kenali di teknik thu..duii,,sapa nda knal mejan oh..eh eh!! ini mejan laaa..sab sab!!bakakaii..haHha..tpy mang ok bha abg ku ne..ngeh ngeh..memang u r the paling2 best la jan..sayang kau la until when when..ngeh ngeh ngeh!..jangan mara aku ah lau aku tesilap tulis ka apa kaaa..bukan niat saya untuk membuat silap..hahaha..
 kita tepaksa berpisah
untuk mencapai cita cita
yg telah kita impikan bersamaa
dari kecil hingga dewasa...
sungguh perit tuk meninggalkan kamu
tapi ini yg terbaik untuk kita
semuaaaa ohh..sahabatku
sahabatkuu..
ku tak kn lupakan kamu
ohh sahabatku....
sahabatkuuu...
ku tak kan lupakn kamu
mengimbas kembali kenangan kita
diwaktu mencari hak hidup ini
sungguh perit tuk meninggalkn kmu
tapi ini yg terbaik untuk kita
semuaaa ohh sahabatkuu..
sahabatkuu..
ku tak kan lupakn kamu
disana...
disana..ngeh
 Kau la yang menaruh bintang dalam mata , hati, dan gengamanku
kau tak pernah meninggalkan ku
mungkin sesaaat aku melihatmu
di bawah matahari
tapi ketika sampai pada malam
kau selalu disana  menjelma pelita
di lorong paling gelap dan berdebu
sahabat kaulah bintang sejati yang tertawa , menangis , berjalan dan tak henti berkelip 
dalam langit hidupku..kau la sahabat ku dunia  akhirat..ngeh
Sahabat adalah anugerah yang indah.Mungkin seseorang bisa hidup tanpa kekasih tetapi jarang orang bisa hidup tanpa sahabat. jadi,,sayangi la sahabat andaaa!!